Ugrás a tartalomra

Vadászház átadás Tiszavasváriban

 

2013. július 23. 11:07

A Tiszavasvári Szikra Vadásztársaság, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében felújított vadászházának és filagóriájának átadására került sor az elmúlt szombaton, Tiszavasváriban. A rendezvényre meghívást kapott Dr. Karakó László, a térség egyéni országgyűlési képviselője is.

Vadászház átadás Tiszavasváriban…

Az ünnepélyes pillanatok Nácsa Balázs, a Szikra Vadásztársaság elnökének szavaival kezdődtek, aki röviden ismertette a projekt főbb jellemzőit. Elmondta, hogy az elképzeléstől a megvalósításig nagyon sokan tettek azért, hogy ma itt állhassanak, egy olyan épület átadásán, mely a mai vadásztársadalomnak és a kihívások elvárásainak is tökéletesen megfelel.
Nácsa Balázs elmondta, hogy az elnyert 10 millió forint támogatáshoz 5 millió forinttal járult hozzá a vadásztársaság, melynek köszönhetően a régi fácánnevelő épület ma egy modern, minden igényt kielégítő épületté vált a kivitelezők szakszerű munkájának köszönhetően. Régi álma vált valóra a vadászoknak azzal, hogy egy gyönyörű, tájba illő filagóriával is gyarapodott az épület, mely az összejövetelek tökéletes helyszínévé válhat majd.

Vadászház átadás Tiszavasváriban…

Dr. Karakó László, mint vadász, sporttársként köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy nagyon jó látni azt, hogy ez az évezredes tevékenység mára kezdi visszanyerni a neki járó tiszteletet. A mai kor vadászai tudják, hogy a vadászat nem csak kikapcsolódás, hanem egyben gazdálkodás, vadgazdálkodás is, melyet a mai épület és ez a vadásztársaság is mutat. Képviselő úr kiemelte, hogy a választókerületében négy darab vadászház kerül felújításra támogatás révén a közeljövőben, melyek egyikének átadásán nagyon jó látni, milyen hatalmas munkát végeztek a kivitelezők és mindenki, aki tett ezért a szép környezetért. Elmondta, hogy köszönet illeti Nácsa Balázs elnököt is azért, hogy mindent megtett a forrás előteremtése érdekében. A vadászat, a vadásztársaságok fenntartásához ma már elengedhetetlen a vendégvadászok fogadása, mely nemzetgazdasági szempontból is nagyon fontos, hiszen bevételt hoz az országnak is. Ehhez pedig a legszükségesebb feltétel, hogy megfelelő körülmények fogadhassák a külföldi vadászokat, aminek ez az ízlésesen felújított épület és környezete most már tökéletesen megfelel - mondta képviselő úr.
Dr. Karakó László minden vadásznak szerencsét kívánt és az épület használatához jó erőt, egészséget.

Vadászház átadás Tiszavasváriban…

A beszédeket követően a vadásztársaság elnöksége által odaítélt elismerések átadására került sor, mellyel az elmúlt évtizedek munkáját jutalmazták meg.

Vadászház átadás Tiszavasváriban…

A hivatalos rész befejezéséül Dr. Karakó László a nemzetiszínű szalag átvágásával átadta az épületet a vadásztársaság részére.
A folytatásban a meghívott vendégek megtekintették a színvonalasan felújított épületet, majd a jelenlévőket állófogadás keretében vendégelték meg, amely során kötetlen beszélgetésekre is sor kerülhetett.

Vadászház átadás Tiszavasváriban…

Az átadást követően a program helyi vadásznappal folytatódott, mely során mindenki talált magának megfelelő elfoglaltságot, a finom vadból készült falatokra várva.